Szűrővizsgálatok

Az alábbiakban felsorolásra kerülő szűrővizsgálatokra biztosít térítésmentes lehetőséget a NEAK. Az egyes ikonokra kattintva elérhető az 51/1997. (XII. 18.) NM rendelet 1.-3. sz. mellékletének az adott korosztályra vonatkozó szakasza.

Kérjük kedves pácienseinket (kiemelten a 20 és 40 év közötti korosztályt), hogy saját egészségük megőrzése érdekében ezeket vegyék igénybe. A szűrővizsgálatok közül a háziorvosi kompetenciába eső szűrésekre az időpont foglalás menüpontban van lehetőségük Önöknek is megfelelő időpontot egyeztetni a prevenciós rendelésre. A vizsgálatok időigényesek, átlagosan 20-30 percet szánjanak rá!

A rendelőnkben térítésmentesen elvégezhető szűrővizsgálatokat magánszolgáltatók általában 60-500 000 Ft értékben végzik. Ne hagyják ki a lehetőséget, foglalkozzanak egészségükkel, hogy ne betegség miatt kelljen egészségügyi ellátást igénybe venniük!

0-4 napos életkor

Ezeket a vizsgálatokat normál körülmények között a szülést levezető intézményben végzik.

A hazaadástól 9 hónapos korig

Ezeket a vizsgálatokat a védőnő koordinálja, részt vesz bennük a háziorvos, a fogorvos, ortopéd szakorvos és gyermekorvos szakorvos egyaránt.

1 - 6 éves életkor

Ezeket a vizsgálatokat is a védőnő koordinálja, részt vesz bennük a háziorvos, a fogorvos és gyermekorvos szakorvos egyaránt.

6 - 18 éves kor

Ezek alapvetően az iskolaorvosi és -fogorvosi szűrővizsgálatok, az iskola és a védőnő közösen koordinálja őket.

16 éves státusz vizsgálat

Amilyen különlegesen hangzik, annyira nem az, az iskolaorvosi és -fogorvosi vizsgálatok része, a háziorvos is rögzíti (ha van rá lehetősége).

21 éves státusz vizsgálat

Az összes szűrővizsgálat közül talán a legfontosabb, a későbbi szűrővizsgálatok alapja lenne. Ez már önkéntes és sajnos a 21 évesek nehéz elérhetősége miatt gyakran elmarad. Számos halálos betegség megelőzhető lenne az itt történő részletes orvosi és fogorvosi vizsgálat alapján.

21 - 40 éves kor

A 21 éves státusztól függő gyakorisággal.

40 - 64 éves kor

A 21 éves státusztól, illetve az időközben kialakult betegségektől függő gyakorisággal.

65 éves kor felett

Itt már sajnos igen szűk a megelőzési lehetőségek tárháza

Egyéb

Hölgyeknek méhnyakrák- és emlőszűrés.