Jogosítvány

Jogosítvány

A 13/1992. (VI. 26.) NM rendelet alapján a következő betegségek esetén a jogosítvány hosszabbításhoz kifejezetten ebből a célból kiadott szakorvosi vélemény szükséges:

  1. Látás problémái
  2. Hallás problémái
  3. Mozgáskorlátozottság
  4. Szív- és érrendszeri betegségek
  5. Cukorbetegség
  6. Idegrendszeri betegségek és obstruktív alvási apnoé szindróma
  7. Mentális rendellenességek
  8. Alkoholfogyasztás
  9. Pszichotróp anyagok és gyógyszerek fogyasztása
  10. Vese – rendellenességek

Kérjük a jogosítvány lejárta előtt kb. 6 hónappal (vagy amint tud) jelentkezzen telefonon a szükséges vizsgálatok egyeztetése céljából!!!

1. Alkalmassági véleményt kizárólag a jogszabály által előírt szakorvosi vélemények birtokában áll módunkban kiállítani. Ezekhez (térítésköteles vizsgálatok révén) beutalóra nincs szükség.

2. Ha megszerezte a szükséges szakorvosi szakvéleményeket, kérjük töltse ki és hozza magával a következő kérdőíveket: alvási apnoe kérdőív és általános igénylőlap.

3. Amennyiben rendelkezik a szükséges szakorvosi igazolásokkal és a kitöltött kérdőívekkel, az Időpont foglalás pontban elérhető linken, vagy a páciens portálon keresztül tud időpontot foglalni rendelésünkre. Amennyiben nincs internet hozzáférése (akkor ezt úgysem olvassa, de) a rendelő telefonszámán is lehetősége van időpontot foglalni, ez azonban a nagy fokú terheltség miatt hosszabb időt vehet igénybe.

A gépjárművezetői alkalmassági vizsgálatra csupán a fenti dokumentumok együttes megléte esetén, fertőző panasz- és tünetmentes állapotban van lehetőségünk fogadni erről előzetesen telefonon egyeztetni szükséges.

A vizsgálat díjáról részletes tájékoztatást a Díjszabás menüpontban találhat. 

Krónikus betegség hiányában nincs szükség külön szakorvosi véleményre.

A krónikus betegség hiányának a megállapításához időszakosan háziorvosi vizsgálat, illetve laborvizsgálat szükséges. Részletek a szűrővizsgálatok menüpont alatt.

A vizsgálat elvégzésére csak abban az esetben van lehetőségünk, ha fertőző betegségben nem szenved (emiatt előzetes telefonos egyeztetés szükséges lehet), időpontot foglalt és kitöltötte a lenti linkeken elérhető kérdőíveket.

A vizsgálatra az alábbi linken(, vagy ha már regisztrált, akkor akár a páciens portálon keresztül is) foglalhat időpontot:

https://www.infomix.hu/IxPortal/IxNetEK/Reservation/Pages/Login.aspx 

A vizsgálat díjáról részletes tájékoztatást a Díjszabás menüpontban találhat.

A kérdőíveket az alábbi linkeken találja:

Alvási Apnoe kérdőív

Általános Kérdőív

FIGYELEM!

A gépjárművezetői egészségi alkalmasság elbírálásához friss (legalább 1 éven belüli) laborvizsgálati eredmény szükséges. Okmányaik érvényességénél kérjük feltétlenül vegyék figyelembe, hogy a laborba az előjegyzési idő akár 1,5-2 hónap is lehet!

Kérdőívek

Kérjük, hogy amennyiben tehetik, a munkánk megkönnyítése és saját kényelmük érdekében az alábbi kérdőíveket kitöltve hozzák magukkal a vizsgálatra! Kitöltésükre ugyan a helyszínen is van lehetőség, de kb. 15 percet vesz igénybe.