Habita™ virtuális vérnyomás-asszisztens

Megosztás

Tisztelt Pácienseink!

Örömmel jelentjük, hogy a hazai EGIS gyógyszergyár finanszírozásában megjelenhetett a Habita™ virtuális vérnyomás-asszisztens alkalmazás. Az alkalmazás használata ingyenes, nem jelent elköteleződést a gyártó felé, viszont nagy segítség lehet.

Mi a Habita ™?

Egy alkalmazás, aminek a segítségével digitálisan lehet vérnyomás-naplót vezetni. A rendelkezésünkre álló információk alapján képes leolvasni a vérnyomásmérő kijelzőjéről a számokat és azokat automatikusan tárolni.

Beállíthatók benne a szedett gyógyszerek a szedés idejével és a mérések ideje, ezekre emlékeztet, ha kérjük.

Kinek jó a Habita™?

Akinek okostelefonja és magasvérnyomás-betegsége van. Ha elkészül az informatikai összekapcsolás, akkor a háziorvosnak is, aki könnyen ki tudja értékelni.

Miért jobb, mint pl. emailben beküldeni a vérnyomás napló fényképét?

Egyelőre a felhasználóknak azért, mert emlékeztet és statisztikát csinál + az adatok nem vesznek el, mint a papír alapú napló (viszonylag gyakran).

Az orvosoknak, ha elkészülnek a megfelelő informatikai összeköttetések, sokkal könnyebb lesz az adatok kiértékelése, a program az ABPM-hez hasonló grafikonokat tud létrehozni.

Milyenek a tapasztalatok vele eddig?

Nincsenek. Ez egy teljesen új alkalmazás, komoly reményeket fűzünk hozzá. Az általunk korábban használt virtuális vérnyomás-asszisztens alkalmazások nem váltak be, nem terjedtek el, de nem is voltak ennyire felhasználóbarátak.

Honnan elérhető?

https://habita.hu/