Páciens portál útmutató 2020

Megosztás

A Páciens portálról

A Páciens Portál az Infomix Kft legújabb fejlesztése a fejlesztői csapatban lévő orvosok és lelkesebb páciensek visszajelzései, igényei alapján. Az Infomix Kft hivatalos tájékoztatóját ezen a linken érhetik el.

A páciens portálra regisztrációt követően ezen a linken lehet belépni (javasolt a könyvjelzők közé menteni):
https://www.infomix.hu/IxPortal/Core/Patient

A regisztráció egyelőre csak meghívásos alapon működik, első körben Tőlünk kell kérni a rendelőben a regisztrációt/meghívó küldését, ehhez feltétlenül szükséges, hogy legyen a rendszerünkben tárolt email címe, melyen keresztül regisztrálhatjuk.

A regisztráció lépéseiről Dr. Tompos Gábor teskándi háziorvos kolléga készített kiváló tájékoztatót, ezen a linken érhetik el.

Fontos, hogy amennyiben valaki családtagot regisztrálna, úgy a családtag nem lehet „saját jogon” regisztrálva. Párhuzamos regisztráció nem működik, a „saját jogon”, saját email címmel történő regisztráció „kiüti” a családtag regisztrációját.

  • egyszerű elérhetőség
  • átláthatóság
    • gyógyszerek felírása
    • időpont foglalás
    • üzenet küldése
    • védőoltások
    • család kezelése
    • kérdőívek
    • hírek
Az Infomix Kft hivatalos tájékoztatóját ezen a linken érhetik el.

Átláthatóság

Gyógyszerek felírása
A Páciens Portál elsődleges gyakorlati jelentősége az, hogy a rendszeresen szedett, jól bevált, jól beállított gyógyszereiket ezen keresztül tudják igényelni, így nem kell telefonálni miatta, valamint sokkal hamarabb felírásra is kerülhetnek a programba épített automatizmusoknak köszönhetően.
Gyógyszerek felírása
Szintén nagy előny, hogy a rendszeresen szedett gyógyszerek listáját így egyszerűen "elő lehet varázsolni" szükség esetén pl. a sürgősségin, vagy bármilyen egyéb orvosi vizsgálat során.
Previous slide
Next slide

Időpont foglalás

Szereti az idejét saját magának beosztani?

 

 

A Páciens Portál naptárában szabadon válogathat* a még nem foglalt időpontok közül, nyugodtan megkeresheti az Önnek legjobban megfelelőt. Egy érintéssel szinkronizálhatja is azt telefon készüléke naptárával.

 

 

A páciens portál időpont foglaló rendszere egyszerűbb, letisztultabb, mint az eddig használt (lassan háttérbe szoruló) Ixnet EK, így remélhetőleg ezt azok is tudják majd használni, akiknek gondot okozott az EK regisztráció.

 

 

 

* Az időpont foglalás egyelőre légúti tünetek – láz, nátha, köhögés, torokfájás, fulladás/nehézlégzés, szag/ízérzékelési zavar – esetén nem történhet interneten, ilyenkor kötelező a telefonos/egyéb elektronikus csatornán történő egyeztetés a személyes megjelenés előtt!

időpont foglalás

Üzenet küldése
Nem ér el minket, mert leterhelt a telefonvonal? Nem találja email címünket? Küldjön üzenetet a Páciens Portál saját üzenetküldő rendszerén keresztül!
Védőoltások
Lássa át védőoltásait a Páciens Portálon! Esedékes oltásai esetén is figyelmeztet a rendszer! Nincs több elfelejtett kullancs-oltás! Vigye fel azon oltásait is, amik nincsenek benne a rendszerünkben! Sérülés esetén így tudni fogja, szükséges -e tetanusz elleni immunizáció...
Család kezelése
Tisztában vagyunk vele, hogy az idősebb és a legfiatalabb korosztály nem tudja saját Páciens Portál fiókját kezelni. Ezért lehetőségük van egy portálhoz több családtagot regisztrálni. Regisztrálja idős szüleit, fiatal gyermekeit, élettársát/házastársát, segítsen neki, hogy ne kelljen hosszasan telefonálni! Lássa át családja gyógyszerelését is! Kérjen családjának is időpontot! Lássa át családja esedékes oltásait!
Kérdőívek
Folyamatosan feltöltésre kerülnek kérdőívek a portálra. Érdekli, hogy mekkora annak az esélye, hogy esetleg cukorbeteg? Töltse ki FINDRISK szűrő kérdőívünket. Covid-19 fertőzött betegeink gyorsan kitölthetik állapotfelmérő checklistánkat, mely alapján hamarabb tudunk intézkedni.
Hírek
Friss híreinket elsősorban a honlapon osztjuk meg, de számos esetben híreinket a Páciens Portálra is fel fogjuk tölteni, hogy hamar értesüljenek róluk!
Kattints ide
Previous slide
Next slide

Okostelefonos alkalmazás

Többen kérdezték, hogy androidos applikációként is működhet -e a portál. Erre sajnos nincs fejlesztői kapacitás, ám akinek csak azért kellene az app, hogy könnyebben megnyithassa, igen egyszerű módon készíthet hozzá közvetlen elérésű ikont, a portálon a „Kezdőképernyőre” gombra kattintva megismerhetik ennek lépéseit.

páciens portál

Természetesen még csak kezdeti, kipróbálási fázisban van a rendszer, de az Önök visszajelzései alapján lehet egyre tökéletesebbre csiszolni majd a programot, ebben szeretném is szíves együttműködésüket kérni. A használattal kapcsolatos esetleges problémák esetén keressenek minket bizalommal!

 

 

Amennyiben kifejezetten fejlesztési ötleteik vannak (informatikus, vagy informatikához kifejezetten értő páciensek), kérjük írják meg azokat az infomix@infomix.hu email címre!