2020 Decemberi rendelés

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Helyettesítés decemberben

Az ügyeleti beosztás és a maradék szabadságom miatt előreláthatólag több helyettesített nap is lesz decemberben.

Egyelőre az a terv, hogy december 10-én, 22-én és 23-án (valamint szerdánként) Dr. Bódis István Főorvos Úr helyettesít.

A járványhelyzet miatt biztosra sajnos semmit nem mondhatunk.

Rendelési idő decembertől

Az elmúlt hónapokban a két körzet összevonásával átmenetileg kifejezetten hosszú rendelési időre kaptunk engedélyt, napi 9-10 órákat töltöttünk a rendelőben. A Győrvár központú vegyes háziorvosi rendelő “lecsatlakozásával” ez megszűnik, a “körúti” rendeléseket leszámítva visszaáll az eredeti rendelési idő. Ennek részleteit a decembertől élő rendelési idő a Covid-19 járvány alatt menüpontban láthatják.

A hétfő délután 15:00-16:00 tartó rendelési idő fertőtlenítési okokból telemedicinális rendelés lesz, igény esetén (előjegyzés alapján) kísérleti jelleggel lehetőséget biztosítunk ebben az időtartamban videochatre. A nemzetközi ajánlásokban régóta, a hazaiban néhány hónapja szerepel, nincs még benne tapasztalatunk. A kezdeti esetleges technikai nehézségek miatt kérjük szíves megértésüket. A szoftverünk a Páciens Portálon keresztül Google Meet, Skype és Zoom beszélgetés indítására biztosít integrálva lehetőséget, ezen kívül Messengeren keresztül is működhet a videochat. Ez természetesen egy lehetőség, aminek az irányába “felülről” egyre inkább presszionálva vagyunk, a fizikális vizsgálatot nem tudja kiváltani, de pl. koronavírus-fertőzöttek követésére, fizikális vizsgálatot nem, de orvosi egyeztetést igénylő krónikus betegségek esetén hasznos lehet.

December 21-én ügyelet miatt nem lesz délutáni rendelés.

Tekintettel arra, hogy a hétfő délutáni rendelés telemedicinális lesz, fizikai rendelésként ezt az 1 órát 11-től délig igény esetén pótuljuk. (Az az észrevételünk, hogy ez az egyik leggyakrabban “igénybe vett” időszak, nem kívánjuk önöktől “elvenni.) Ez ugyan nem teljesen hivatalos, de még nem fordult elő olyan, hogy hétfőn délig végeztünk volna annak ellenére, hogy 11-ig tartott a rendelési idő.

Továbbra sem hagyunk senkit vizsgálatlanul, ellátatlanul, szükség esetén, indokolt esetekben természetesen továbbra is “ráhúzunk” a rendelési időre. Ehhez szükségünk van az Önök együttműködésére is, annak tudunk időpontot adni, aki interneten bejelentkezik, vagy betelefonál. Légúti tünetes betegeket kizárólag előzetes telefonos egyeztetés alapján van lehetőségünk megvizsgálni! Az “ablakon át” nem rendelünk és nem itt adunk időpontot! Kérjük ne is próbálják erre a célra használni! Az ablakon keresztül a korábban előre leegyeztetett adminisztráció zajlik, itt adjuk ki gyógyult betegeink táppénzes papírját/igazolásait, a közgyógy igazolást, az előre egyeztetett (pl. esedékes labor) beutalókat. Minden más telefonon keresztül, vagy személyes megjelenés és vizsgálat alapján történik!!!

Munkanapok és munkaszüneti napok decemberben

December 12 szombat munkanap, csütörtöki rendelési idővel (08:00-12:00).

December 24 – 27 (csütörtök-vasárnap) nem lesz rendelés, ezeken a napokon szükség esetén a központi ügyelet elérhető. (Ld. kapcsolat)

Nem december ugyan, de január 1 péntek szintén munkaszüneti nap.

Köszönetnyilvánítás

Ezúton is szeretnénk megköszönni a két körzet lakosainak az elmúlt időszakban tanúsított példaértékű fegyelmezettségét, együttműködését, megértését a nehézségek miatt. A koronavírus-járvány különösen nagy terhet rótt és ró mindannyiunkra. Reméljük, hogy hamarosan a spanyolnáthához hasonlóan (amihez amúgy megdöbbentő a történelmi hasonlóság – ld. vírustagadók, maszkellenesek, kórházak túltelítettsége, polypragmasia alkalmazása megfelelő terápiás modalitás hiányában) ez is hamarosan történelemmé válik, levonjuk a szükséges tanulságokat és tovább léphetünk.

Köszönöm az eddig együtt töltött időszakot és kitartást kívánok az elkövetkezőhöz!

A rendelő személyzete nevében is Békés, Boldog Ünnepeket kívánunk mindenkinek lehetőleg egészségben, (szűk) családi körben!

Üdvözlettel:

Dr. Czett András